Dum. apr. 14th, 2024

Bill Gates consideră nişte „BIZARERII” acuzaţiile că vrea ciparea oamenilor prin vaccinul anti-COVID-19.


Miliardarul Bill Gates este ţinta principală a conspiraţioniştilor referitoare la pandemia de coronavirus. Foarte multe teorii îl au pe Gates ca principal actor considerându-se că acesta ar dori microciparea populaţiei prin intermediul unui eventual vaccin împotriva coronavirus. Gates a reacţionat într-un final la aceste teorii pe care le consideră „bizare”.

Este foarte greu să negi aceste lucruri deoarece sunt prea stupide sau stranii pentru a le lua în considerare. Băgându-le în seamă şi repetându-le nu aş face decât să le acord credibilitate,” a răspuns Gates când a fost întrebat. Încă de la începutul pandemiei, Gates a fost ţinta favorită a conspiraţioniştilor care îl leagă de originea coronavirusului într-un fel sau altul.

Aceste conspiraţii sunt atât de adânc înrădăcinate în conştiinţa publică încât un sondaj efectuat de Yahoo! News/YouGov în luna mai a scos la iveală faptul că 28% din populaţia adultă americană crede într-o conspiraţie care sugerează că Bill Gates doreşte microciparea a miliarde de oameni prin intermediul vaccinului COVID-19.

„Nu am fost niciodată implicat în vreo chestie de microcipare!”

Într-un fel este atât de bizar încât aproape că vrei să vezi toată această conspiraţie ca pe o glumă, dar în realitate nu este deloc ceva de râs. Nu am fost niciodată implicat în nicio chestie de microcipare. Este bine să ştii care copii au primit vaccin împotriva pojarului şi care nu, aşa că există anumite sisteme de date… înscrisuri medicale pe care oamenii le folosesc pentru a ţine o evidenţă a acestui lucru, dar de aici şi până la microcipare este cale lungă. Nu există aşa ceva!” a spus Bill Gates, conform CNBC.

Gates a mai spus că acel sondaj este „puţin îngrijorător”, adăugând că răspândirea conspiraţiilor ar putea să fie periculoasă dacă vor descuraja foarte mulţi oameni din a se vaccina împotriva bolii. Oficiali din domeniul medical şi-au exprimat şi ei îngrijorarea că dezinformarea ar putea să contribuie la o acceptare redusă din partea populaţiei a unui eventual vaccin împotriva COVID-19, lucru care ar încetini şi îngreuna obţinerea imunităţii de turmă.

Dacă nu se administrează vaccinul la scară largă atunci efectul nu va fi cel pe care îl dorim cu toţii de a ne relua viaţa aşa cum era ea înainte de pandemie. Dezinformarea ne-ar putea ţine în loc la un anumit moment, dar deocamdată nu aş putea spune că ne face atât de mult rău,” a mai spus Gates.

Admin