vin. iun. 14th, 2024

Atenţie la prelungirea stării de urgenţă! Ne paşte un mare pericol!


Multă lume aşteaptă cu interes data de 15 mai când se presupune că lucrurile vor începe să revină cât de cât la normal. Însă anumite voci ne îndeamnă să nu ne facem prea multe speranţe. Ştiţi deja că a ieşit zilele trecute preşedintele şi a anunţat că „a decis” că după 15 mai oamenii vor fi obligaţi să poarte măşti pe faţă în spaţii închise. Întrebarea care se pune este cum anume ne vor obliga să purtăm măşti din moment ce starea de urgenţă se va încheia? Tocmai aici intervine partea interesantă.

Din câte se pare, românilor li „se coace” ceva pentru perioada de după 15 mai. Mai exact, legi noi prin care să se restrângă drepturile cetăţeneşti şi posibil chiar prelungirea stării de urgenţă. În mod normal starea de urgenţă nu ar trebui să se mai extindă, nu este constituţional să se facă asta. Dar dacă am trăit în România ultimilor ani am văzut că legea fundamentală a fost de multe ori facultativă pentru Iohannis. Drept urmare, cum va face să încalce din nou constituţia şi să prelungească starea de urgenţă?

Bătălii ascunse pe subiectul stării de urgenţă.

La 15 mai va expira starea de urgenţă, ne vom bucura câteva zile de „libertate” apoi vor începe să se pompeze cu tot mai multe cazuri de confirmaţi COVID-19 şi de decese cauzate (sau nu) de noul coronavirus. Cum cazurile de coronavirus vor „exploda”, forţat sau nu, Iohannis va avea scuza să reinstaureaze starea de urgenţă! În constituţie spune că nu poţi prelungi starea de urgenţă mai mult de 60 de zile, dar nu se specifică nicăieri în ce perioadă. Nu se specifică faptul că 60 de zile într-un an, într-o jumătate de an, un deceniu, etc. Şi cu siguranţă Iohannis va profita de această ambiguitate pentru a prelungi starea de urgenţă!

Sunt voci care afirmă faptul că în momentul de faţă există interese majore şi se dau lupte grele pe subiectul stării de urgenţă. Se pare că o anumită tabără doreşte prelungirea stării de urgenţă pentru a continua să îşi facă anumite manevre, iar altă tabără doreşte încetarea ei şi relaxarea restricţiilor. Totul este joc electoral, din păcate! De aceea nu s-a dorit testarea masivă de la început, pentru a nu strica socotelile electorale.

Acum când se vorbeşte despre relaxarea măsurilor au venit şi ei cu tot mai multe teste, iar numărul testaţilor va creşte exponenţial tocmai pentru că se ştie că sunt foarte multe persoane infectate. Şi testând masiv o să iasă, evident, multe cazuri pozitive. Vor aduce morţi din urmă pe care „au uitat” să-i declare la momentul respectiv. Totul pentru a susţine decizia de a reimplementa starea de urgenţă şi a spune că „iată, cât am avut stare de urgenţă am gestionat bine situaţia, cum am relaxat restricţiile a explodat numărul de infectaţi”.

Opoziţia nu mai există, drepturile sunt măcelărite!

Se va face tot posibilul si se va invoca orice pentru a se mentine starea de urgenţă care le oferă celor de la putere posibilitatea de a abuza fără a fi traşi la răspundere. În starea de urgenţă vor putea să ne joace drepturile în picioare fără nicio problemă, fără niciun stres. Nu că până acum nu ni s-au măcelărit multe drepturi, dar acum nu vor mai avea nici măcar un stres. Derogări de la CEDO s-au făcut deja pentru a putea încălca drepturile omului în starea de urgenţă. Deci nici măcar această cale de atac n-o mai avem! Parlamentul e doar de decor. Oamenii de rând nu au încredere în parlamentari, iar aceştia sunt intimidaţi şi timoraţi să se mai opună abuzurilor. Opoziţia nu există cu adevărat. PSD-ul are imaginea vraişte, iar conducătorii partidului nu au niciun interes să facă opoziţie cu adevărat.

De când ne aflăm sub starea de urgenţă nu s-a întâmplat mai nimic pentru ajutorarea populaţiei. În schimb s-a băgat pumnul în gură contestatarilor, închizându-se abuziv canale de comunicare. S-a „cumpărat” ce mai rămăsese din presă cu aşa-zisa „campanie de informare” în valoare de 200 de milioane de lei. S-a pus pe butuci economia privată în timp ce numărul de bugetari a crescut de la o lună la alta. S-au dat amenzi oamenilor de rând în valoare de CÂTEVA MILIOANE DE EURO PE ZI! În starea de urgenţă angajaţii aflaţi acum în subordinea MAI nu au voie să discute cu presa sau să facă publice anumite informaţii cum ar fi… faptul că sunt FOCARE DE INFECTIE în rândul poliţiştilor şi jandarmilor! Asta pentru că sunt sub ordin militar.

Liber la abuzuri în starea de urgenţă!

Tot în starea de urgenţă putem fi luaţi de acasă şi băgaţi cu forţa la spitalul-puşcărie pe motiv că suntem infectaţi cu COVID-19. Chiar dacă NU AVEM NICIUN SIMPTOM! Gândiţi-vă că i se pune cuiva pata pe voi. Vine un Gigel la voi şi vă spune că sunteţi contact cu X-ulescu şi trebuie să vă testeze de coronavirus. Deşi voi nu aveţi niciun simptom vi se va spune că sunteţi infectaţi şi trebuie să vă „interneze” la spitalul-puşcărie. Acolo veţi fi ţinuţi câteva săptămâni timp în care fie vă infectaţi cu adevărat, fie veţi înnebuni, fie veţi suferi atacuri de panică şi sănătatea va fi distrusă. Sau cine ştie ce alte grozăvii se pot întâmpla acolo din moment ce nimeni nu are acces. Aşa pot chiar să omoare oameni şi dacă cere cineva explicaţii vor spune că a fost din cauza coronavirusului! Cum poţi să demonstrezi contrariul?

În starea de urgenţă doar anumite persoane vor putea munci. Din disperare şi de foame oamenii vor accepta să plece sclavi pe plantaţiile europene. Şi doar anumite persoane vor avea posibilitatea de a transporta oameni la muncă în străinătate. Nu veţi putea să plecaţi la muncă de capul vostru, pe priceperea şi riscul vostru. Va trebui să plecaţi prin intermediari şmecheri, care vă pot obţine derogări şi vă vor plăti la mişto. Va trebui să acceptaţi munci de sclavi, nu cele faţă de care aveţi pregătire. Sunt multe nenorociri care ne aşteaptă după colţ.

Trebuie să ne luptăm cu toată puterea de care dispunem ca starea de urgenţă să NU se prelungească! Dacă v-aţi speriat că Streinu-Cercel vă ia părinţii sau bunicii şi vi-i carantinează în hoteluri sau spaţii special amenajate, atunci gândiţi-vă că asta se va putea face fără probleme în starea de urgenţă! Se poate invoca orice motiv pentru a justifica orice abuz! Noi nu vom avea nicio putere!

UPDATE: NELU TĂTARU CONFIRMĂ CĂ EXISTĂ POSIBILITATEA EXTINDERII STĂRII DE URGENŢĂ!

În perspectiva datei de 15 mai sunt vești încurajatoare, dar suntem pe panta ascendentă. Ne trebuie 7-10 zile, până în două săptămâni, să vedem dacă avem un număr de creștere, iar apoi alte două săptămâni să vedem că scădem. Există riscul prelungirii stării de urgență, dar sper să menținem distanțarea socială. Recomand ca de 1 mai să se respecte regulile de izolare voluntară.”, a spus Nelu Tătaru la România TV.

Admin