Dum. oct. 1st, 2023

Ordonanţele militare sunt pentru proşti? Sute de rromi prezenţi la o înmormântare cu poliţia lângă ei!


Se pare că ordonanţele militare sunt pentru proşti deoarece „şmecherii” le incalcă fără niciun stres, chiar sub ochii „vigilenţi” ai poliţiei şi jandarmeriei! Deşi ţipă sus şi tare că sunt discriminaţi, minorităţile din România par să aibă mai multe drepturi decât majoritatea cetătenilor. Aşa se explică modul în care o înmormântare a rromilor din Baia Mare a adunat peste 100 de persoane în stradă deşi ordonanţele militare specifică foarte clar că înmormântările se pot face doar cu maximum 8 persoane!

Imaginile surprinse de un cetăţean la un cimitir din Baia Mare şi postate pe site-ul vasiledale.ro sunt de-a dreptul revoltătoare, mai ales din cauza modului în care poliţia şi jandarmeria priveşte ca şi cum nu am fi în plină pandemie şi sub stare de urgenţă unde ordonanţele militare interzic acest gen de manifestări. Sute de oameni sunt împrăştiaţi atât în incinta cimitirului de pe Bd. Unirii, cât şi de-a lungul şoselei, dar şi pe terenurile virane din zonă.

Conform vasiledale.ro, poliţia băimăreană s-a sesizat din oficiu cu privire la prezenţa acestui număr mare de oameni în zona cimitirului şi a trimis mai multe echipaje pentru a verifica. Din comunicatul acestora reiese faptul că slujba s-a făcut conform ordonanţei militare, cu doar 8 persoane, iar persoanele prezente în zona trotuarelor au fost legitimate şi vor fi sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare. De asemenea, conducerea IPJ Maramureş a dispus începerea unei anchete privind modul de intervenţie al poliţiştilor şi se va lua măsuri în funcţie de ce se va constata în urma anchetei.

Admin