vin. iun. 14th, 2024

ALERTĂ ANPC! 12 tipuri de măşti de protecţie depistate ca fiind NOCIVE!


Europa se pare că este un loc extrem de propice pentru falsificatorii de măşti de protecţie. ANPC a emis o nouă alertă privitoare la măştile NOCIVE pentru sănătatea oamenilor care au fost puse în vânzare pe piaţa românească. Nu mai puţin de 12 noi tipuri de măşti de protecţie neconforme au fost depistate. Asta după ce anterior se descoperise încă cinci tipuri.

Organizaţia InfoCons anunţă faptul că pe piaţa europeană au fost descoperite până acum 53 de tipuri de măşti neconforme şi care sunt dăunătoare pentru cei care le poartă.

Purtarea măştii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv „nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții” se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

Lista de noi produse neconforme o puteţi găsi AICI.

Admin