vin. iul. 12th, 2024

18 milioane de euro – atât a costat restaurarea Palatului Patriarhiei


Palatul Patriarhiei a beneficiat de restaurări în valoare de 18 milioane de euro. Banii au provenit din fonduri europene. Consilierul Patriarhal Liviu Nechita este cel care a coordonat lucrările.

Liviu Nechita a declarat că planificarea și proiectarea lucrărilor a durat 4 ani, iar lucrările propriu-zise au durat 2 ani.

Consilierul Patriarhal a afirmat:  „În momentul în care Camera Deputaților a plecat din această clădire în noua clădire, întreaga arhivă a fost mutată, astfel încât în Palatul Patriarhiei nu am mai găsit niciun plan al clădirii existente și a trebuit ca în faza de proiectare lucrurile să fie luate exclusiv de la zero. Inclusiv releveele fiecărei încăperi în parte au fost făcute de la zero și atunci lucrurile au durat puțin”.

Palatul poate fi vizitat gratuit și oferă ghidaj în limba engleză pentru turiștii străini. Este nevoie însă de programare. Clădirea adăpostește un muzeu cu obiecte vechi de cult, icoane, tapiserii, picturi și pune la dispoziție spații de conferințe și evenimente.

Sursa: antena3.ro

Admin