Dum. mai 26th, 2024

Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID a depăşit numărul total al cazurilor confirmate pozitiv.


Publicaţia Reuters anunţă faptul că omenirea a atins un prag foarte important în ceea ce reprezintă lupta contra coronavirusului. Conform sursei citate, până în momentul de faţă, pe plan mondial s-au administrat mai multe vaccinuri decât s-au depistat oameni infectaţi.

Mai exact, de când s-a aprobat vaccinul şi s-a început campania de vaccinare s-au efectuat un număr de 104.9 milioane de vaccinuri, iar persoane confirmate până acum ca având coronavirus sunt 104.1 milioane.

„Să nu uităm de ţările sărace!”

Aceasta este o bornă foarte importantă pe care omenirea a atins-o şi sfârşitul pandemiei de coronavirus pare să fie tot mai aproape. Pe plan mondial au fost achiziţionate deja un număr de 7.7 miliarde de doze de vaccin, iar alte 5 miliarde se află în negociere sau sunt rezervate ca opţionale pentru înţelegerile deja existente.

Ţara care a administrat cele mai multe doze de vaccin ca procent raportat la numărul de locuitori este Israel care a reuşit să-şi imunizeze 28% din cetăţeni. Cu toate acestea, Preşedintele OMS atrage atenţia asupra faptului că este nevoie de o creştere a capacităţii de producere a vaccinului şi că este nevoie de o mai mare aplecare către ţările mai sărace pentru a nu fi lăsate în urmă cu imunizarea.

Admin