vin. sept. 22nd, 2023

Trădătorul Tăriceanu vrea din nou alianță cu PSD!


După ce a trădat acum mai puţin de un an alianţa cu PSD şi a pus umărul decisiv la aducerea la putere a catastrofei numită Orban, Călin Popescu Tăriceanu vrea să refacă alianţa cu Partidul Social Democrat. Tăriceanu şi-a dat brusc seama că e rău cu guvernul lui Orban şi acum vrea să ajute la debarcarea acestuia. Sigur că în principiu este corect. Guvernul Orban trebuie să pice. Dar comportamentul politic al lui Tăriceanu este de-o ipocrizie maximă.

El este unul dintre principalii pioni ai aducerii lui Orban la guvernare. În toamnă, înaintea prezidenţialelor, credea că va câştiga capital politic rupând alianţa cu PSD. Dar ce să vezi, n-a ieşit chiar aşa bine cum se aştepta. Mai mult, gestionarea dezastruoasă a pandemiei din partea Guvernului Orban, la a cărui învestitură a contribuit masiv şi ALDE-ul lui Tăriceanu, a făcut ca perspectivele de viitor să fie sumbre din punct de vedere politic pentru PNL. Și implicit pentru ALDE.

Tăriceanu încearcă să-și salveze partidul de la „moarte”.

Acum, Tăriceanu încearcă să iasă înc-odată la înaintare ca erou al neamului care scapă ţara de guvernele incompetente. După ce a dat jos „Guvernul incompetent” al PSD, acum vrea să contribuie la demiterea „Guvernului incompetent” al PNL. În realitate, Tăriceanu a realizat că fără o alianţă cu PSD nu va prinde nici măcar cele 5% voturi necesare intrării în parlament şi de aceea se reorientează. Dacă nu intră în parlament, partidul său va „muri”. Cel mai probabil va dispărea de pe scena politică.

A votat şi s-a exprimat împotriva legii carantinei şi izolării (şi foarte bine a făcut), dar ştia că şi fără votul său legea tot trece. Aşa că votul său împotrivă nu este neapărat din convingere cât din dorinţa de a câştiga capital de imagine. Dacă trecerea legii ar fi depins de el şi de partidul său cu siguranţă vota cu două mâini.

Tăriceanu susţine că dacă PSD depune moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban atunci ALDE o s-o voteze. E foarte bine dacă face asta. Doar că motivul pentru care o face nu este de a aduce un plus cetăţenilor ci pentru a mai păcăli câţiva votanţi ca să intre în parlament şi data viitoare. Oricât ar încerca să se scuze, Tăriceanu este unul dintre principalii vinovaţi pentru dezastrul provocat de Guvernul Orban.

Admin