joi. iul. 18th, 2024

Tătaru se dezice de Arafat: Avem 1700 de paturi ATI libere


Raed Arafat este pus într-o situaţie nefericită chiar de către colegii săi din echipa de luptă cu pandemia. După ce zile întregi a minţit că nu mai sunt paturi la ATI pentru pacienţii de coronavirus, Ministrul Sănătăţii dezminte această informaţie şi susţine că mai sunt în jur de 1700 paturi libere alocate la nivel naţional bolnavilor de coronavirus. Această dezminţire vine după ce şi Gabriela Firea a spus că în Bucureşti mai sunt sute de paturi ATI libere.

La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi.

Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale.

În următoarea perioadă, şi la „Elias” şi la „Matei Balş” va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie”, a afirmat Nelu Tătaru.

Se pregăteşte mazilirea lui Arafat?

După ce l-au folosit pentru a obţine o lege dictatorială se pare că se trece acum la următorul pas, acela de a-l mazili pe Arafat. Nu există niciun motiv pentru care doi oameni din aceeaşi echipă să iasă cu mesaje diametral opuse. Arafat a picat într-o capcană din care va sfârşi (profesional) foarte rău. Nefiind politician nu şi-a dat seama că este scos în faţă doar pentru a încasa valurile de ură, iar cu prima ocazie va fi „sacrificat”.

Dacă lucrurile merg bine, politicienii îşi asumă reuşitele, dacă lucrurile merg prost vor arunca vina pe „specialişti”. Iar Arafat este specialistul numărul 1 în această situaţie, deci primul care va fi „sacrificat”. Fără să-şi dea seama a girat şi pavat calea către dictatură crezând că legea îl va ajuta să gestioneze mai uşor situaţia. Însă ce nu îşi dă seama este că legea oferă putere funcţiei, nu omului. Iar omul poate fi schimbat.

Tocmai de aceea legea carantinei şi izolării este atât de nocivă, pentru că dă puteri nejustificat de mari unor funcţii ocupate uneori de politruci incompetenţi. Aşa-zisul „comandant al acţiunii” care în momentul acesta este Arafat, poate mâine fi Turcan, de exemplu. Aţi vrea să aibă Turcan puterea aceea nemărginită de a izola oameni după bunul plac? Sau Orban? Sau Tătaru? Nu cred!

Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să bagatelizăm virusul în sine şi măsurile decente de prevenţie. Nu înseamnă că trebuie să luăm în derâdere pericolul pentru că avem suficiente paturi libere. Dar nici să ne isterizăm. Totul trebuie tratat cu calm şi responsabilitate!

Admin