vin. iun. 14th, 2024

Tăriceanu acuză Guvernul de genocid şi „crimă cu premeditare”!


Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu intervine şi el în scandalul provocat de revolta medicilor din spitalul Colentina care de trei luni nu sunt lăsaţi să trateze pacienţii cu alte afecţiuni decât coronavirus. Spitalul care în mod normal ar fi tratat în jur de 20 de mii de oameni pe lună, a ajuns acum să trateze doar câteva sute de infectaţi cu coronavirus, iar majoritatea acestora sunt asimptomatici. Vezi detalii AICI.

Tăriceanu a reacţionat pe pagina sa de Facebook la această situaţie şi a cerut imperativ Guvernului să redeschidă spitalele şi să regândească strategia de luptă împotriva coronavirusului pentru ca persoanele ce suferă de alte afecţiuni să primească tratamentul necesar.

Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate se poate încadra cu ușurință în crimă cu premeditare! Nu se mai pot găsi circumstanțe atenuante în condițiile în care zeci de mii de bolnavi cronici, sute de mii de aparținători și mii de medici trag cu disperare semnale de alarmă cu privire la soarta celor care suferă de alte boli decât COVID-19.

În loc de 80 de mii de pacienţi sunt trataţi doar 400!

Decizia de a bloca și goli cea mai mare parte a spitalelor din România în așteptarea valurilor de bolnavi de coronavirus nu a avut sens încă de Ia început, dar ar fi putut fi acceptată doar pentru o scurtă perioadă de timp. Însă, la mai bine de 3 luni de la luarea acestei măsuri, daunele produse celor care au nevoie de acces la îngrijire medicală sunt inacceptabile.

Cazul spitalului Colentina din București nu este unul singular. Ca el sunt zeci de alte spitale în România. Colentina, un spital reprezentativ al Bucureștiului, are 867 de paturi și tratează de obicei mai mult de 20.000 de bolnavi pe luna! Astăzi spitalul tratează mai puțin de 100 de bolnavi de coronavirus.

În total, de la declanșarea crizei, cei 258 de medici și 1000 de asistenți medicali și personal medical auxiliar au tratat mai puțin de 400 de pacienți! În loc de 80.000 doar 400 de pacienți! Nici Orban, nici Tătaru și nici chiar Arafat nu își pun problema cum s-au descurcat în această perioadă zecile de mii de români cărora li s-a interzis accesul la tratament! Ei sunt prea concentrați în a stoarce electoral coronavirusul ca să-și mai onoreze jurămintele!

Genocidul Guvernului trebuie oprit!

Această situație nu mai poate rămâne așa! Ne solidarizăm cu personalul medical care cere redeschiderea spitalului, dar vom merge mai departe! ALDE va propune o hotărâre a Parlamentului care să-i facă pe guvernanți să redeschidă de-adevăratelea spitalele. Dacă vor trata cu indiferență hotărârea Parlamentului, cum au mai făcut-o, vom încerca să mobilizăm forțele politice pentru o moțiune de cenzură și dacă nu vom reuși vom ieși în stradă!

Genocidul la care poporul român este supus de un guvern care este interesat doar de campanie electorală și absolut deloc de bolnavi trebuie oprit!” a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Admin