vin. sept. 22nd, 2023

Orban REFUZĂ dublarea alocaţiilor şi atacă legea la CCR!


Premierul României a declarat că România nu poate susţine economic dublarea alocaţiilor şi că va ataca la CCR legea adoptată în parlament. Motivul este unul care ţine mai mult de tehnicalităţi decât de realitate.

„Dublarea alocațiilor este foarte greu de susținut și anul acesta și anul viitor. Vom face un plan de creștere etapizată a alocațiilor astfel încât să ajungem la sumele votate în Parlament.

Decizia pe care am luat-o este să atacăm (legea) la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare. Sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare.

Deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus Orban, într-o conferinţă susţinută la sediul PNL după Biroul Executiv al partidului.

Camera Deputaţilor a respins în luna mai OUG 2/2020 care prorogă termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august.

Mai mult, Orban a declarat ieri că nici majorarea pensiilor cu 40% nu va putea fi realizată, cu toate că există o lege în acest sens şi că această creştere fusese adoptată chiar de Guvernul Orban în proiectul de buget pe 2020. Orban a dat vina pe pandemia de coronavirus şi criza economică ce s-a abătut asupra întregii planete ca urmare a apariţiei acestui virus.

Admin