sâm. nov. 27th, 2021

Site-uri închise din cauza articolelor anti 5G şi legături cu COVID-19!


Uşor-uşor un tip nou de dictatură se instaurează în România sub umbrela stării de urgenţă provocată de COVID-19. Anumite site-uri care prezintă ştiri, informaţii sau opinii contrare „trendului” sunt închise fără drept de apel. Cel mai nou caz este cel al site-urilor justiţiarul.ro şi romania-veche.ro. Acestea au fost închise de ANCOM pe motiv că distribuie fake-news.

Pe site-urile respective se pare că erau publicate mai multe articole care prezentau anumite probleme pe care le-ar cauza noua tehnologie 5G sănătăţii şi cum se instalează o serie de antene în locuri ascunse. De asemenea, pe site-urile respective, conform motivaţiei de închidere, se pare că existau opinii cum că 5G şi coronavirus ar avea legătură între ele. Tot în motivaţia de închidere se menţionează şi unele articole care ar susţine că virusul nu există şi totul este o conspiraţie mondială.

Drept urmare, având bază legală oferită de starea de urgenţă, ANCOM a decis închiderea site-urilor respective pentru răspândire de ştiri false care induc panică în populaţie. Dacă ar fi să aplicăm această lege tuturor site-urilor din România, atunci 90% din ce există pe internet în România ar trebui închis. Cele mai recente exemple de ştiri false, alarmiste, care bagă spaima în populaţie, sunt chiar mediafax, hotnews, ziare.com, digi24 şi multe, multe altele care au promovat acel fake-news manipulator faţă de profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Legea „pumnului în gură” sau închidere justificată?

Zi de zi aceste site-uri promovează cel puţin un fake-news grosolan pe zi. Cel puţin o dată pe zi poţi găsi un titlu înşelător, manipulator şi provocator de panică pe fiecare dintre aceste site-uri. Şi totuşi nu se atinge nimeni de ele. De ce? Pentru că sunt ale lor, ale sistemului. Pentru că sunt folosite de ei să manipuleze şi să-şi promoveze ştirile false şi manipulatoare.

Ca o opinie personală, conexiunile dintre 5G şi coronavirus sunt total eronate. De asemenea, nu cred că 5G-ul este atât de dăunător precum se spune. Bineînţeles că orice undă de acest gen are un anumit efect asupra sănătăţii omului, dar nu e atât de diabolic 5G-ul faţă de alte unde electromagnetice. Iar conexiunea dintre 5G şi coronavirus este puerilă. DAR asta nu înseamnă să închizi site-uri. Nu înseamnă că poţi aplica legea pumnului în gură. Sau dacă vrei să aplici această lege atunci aplic-o pentru toţi, indiferent de subiectul fake-news-ului. Altfel, cu această cenzură, nu faci decât să dai apă la moară conspiraţiilor!

Dublul standard, piedica din calea progresului

În motivarea închiderii se spune că: „Atât titlurile cât şi conţinutul materialelor induc în mod nejustificat sentimentul de panică în rândul cititorilor prin propagarea în mod sistematic a unor scenarii false.” Bun, înţeleg că e un lucru rău, dar ce spuneţi de titlul „PLANUL LUI STREINU-CERCEL PENTRU PEROADA DE DUPĂ STAREA DE URGENŢĂ: BĂTRÂNII SĂ FIE IZOLAŢI ÎNCĂ 3 LUNI DE ZILE!” ? Acesta nu este un fake-news menit să inducă panică în populaţie? Şi în articol se spune aşa: „Printre măsuri se numără SEPARAREA bătrânilor de familii pentru o perioadă de 3 luni şi izolarea TOTALĂ în categoria de vârstă 40-65 de ani.

Asta nu este înşelător? Asta nu e inducerea panicii în populaţie în mod nejustificat? Cum poate mediafax să dovedească acele afirmaţii? Aşadar, ANCOM, condus de prietenul SRI, închide doar ce le e lor incomod. Nu îi interesează cu adevărat de lege şi de protejarea populaţiei. Dublul standard este ceea ce a distrus societatea românească cel mai mult. Dublul standard nu va ajuta niciodată societatea românească să progreseze.

P.S. Codruţa Cerva remarcă un lucru foarte interesant:

Agenția Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații (ANCOM) a decis închiderea a două site-uri: românia-veche.ro și justitiarul.ro. Acestea sunt acuzate că au publicat știri false despre coronavirus, potrivit unei decizii postate pe site-ul instituției conduse de Sorin Grindeanu. 😏😌 Mda, site ul lui Albin Marinescu a fost executat, pentru că FDRG, pentru ca Werner, pentru că multe, multe dezvăluiri din Sibiu și CV ul greu al d-lui Werner! Ați înțeles, da?! Vă spun de dictatura din România de mult timp și nu ați crezut. Atunci bine. 😏 Și asta e doar începutul! Cine o să posteze pro proteste și împotriva vaccinării, o să pățească la fel! Postări șterse și conturi de fb închise! Să nu ziceți că nu v-am spus. 😏😁