vin. iul. 12th, 2024

Sisteme de securitate pentru casa ta

Sisteme de securitate

Pentru că luna decembrie a început, simțim cu toții izul de vacanță. Vine Crăciunul, vine Anul Nou, oficial vine perioada în care îți pregătești bagajul pentru concediu. Totuși, casa cui o lași? Este suficient butucul ușii de la intrare pentru a-ți proteja toate bunurile din locuință? Dacă ai ajuns în punctul în care te întrebi de ce ai nevoie de un sistem de securitate pentru acasă, noi suntem astăzi aici să te ajutăm cu câteva motive care să-ți ușureze decizia.

Statisticile vorbesc alături de autorități

Un studiu realizat de în 2022 de către SpyShop scoate la iveală faptul că doar 27% dintre români au instalat un sistem de securitate pe perimetrul locuinței, în timp ce 73% dintre români consideră că nu este încă o investiție urgentă.

Totuși, conform statisticilor oferite de Inspectoratul General al Poliției Române, numărul intrărilor prin efracție la domiciliu și finalizate prin furt au a scăzut cu 19% în 2020, comparativ cu 2019. Astfel, au fost sesizate către poliția română doar 18.060 furturi de la domiciliu, cea mai utilizată metodă fiind intrarea prin efracție, care presupune trecerea de  zonele de acces.

Deși instinctual mergem pe premisa că o intrare prin efracție și un furt nu pot avea loc la domiciliul nostru, nu este un fenomen cu care să nu fim familiarizați ca nație. Este suficient să ne bazăm pe intuiție și pe noroc atunci când discutăm despre siguranța bunurilor nostre?

De cele mai multe ori, noi suntem semnalul de alarmă pentru infractori

Fie că discutăm despre o vacanță mult așteptată în afara granițelor, de un weekend la munte sau despre un eveniment special doar pentru o seară, fiecare clipă de relaxare poate reprezenta o oportunitate pentru persoanele rău intenționate.

Zona de Social Media este una dintre principalele semnale pentru infractori. O poză sau un story pot da ușor de înțeles că locuința ta este liberă și vulnerabilă, doar la câteva manevre de a fi pătrunsă. De aceea, din nou, butucul ușii este un camarad pentru protecție, însă pentru a fi în siguranță, ai nevoie de o întreagă echipă.

Soluții pentru a-ți proteja casa

All Area System vă recomandă în primul rând instalarea unui sistem de supraveghere video, fie că locuiți la apartament sau la casă. Pe lângă faptul că ai acces în timp real la imaginile din domiciliul tău, un astfel de sistem facilitează procesul de identificarea a persoanelor care au pătruns prin efracție.

Un alt aliat al securității locuinței tale este sistemul antiefracție, care conține senzori de mișcare, module pentru comunicație, tastatură și sirenă. În principiu, sistemul antiefracție este setat după nevoile tale și ai posibilitatea să-l activezi sau să-l dezactivezi de oriunde din lume, doar prin accesarea unei aplicații mobile. În cazul unei eventuale tentative de încălcarea a proprietății tale private, dacă sistemul este activat, dar pinul nu este introdus, firma care se ocupă de securitatea locuinței va fi notificată și va lua legătura cu tine.

Pentru că am discutat despre studii și statistici, este de asemenea important să menționăm faptul că șansele de a fi victima unei spargeri a locuinței scad considerabil în momentul montării unui sistem de securitate, iar unul dintre motive este instalarea placardei care informează că proprietatea ta este monitorizată de o firmă de profesioniști. Conform unui studiu, este una dintre cauzele care determină un hoț să își aleagă altă țintă.

Protecția locuinței tale este mai presus decât costul achiziționării unor astfel de sisteme de securitate. Te bucuri altfel de vacanțe când știi că la întoarcere nu vei avea parte de o surpriză neplăcută și, mai mult, ai acces total asupra imaginilor din interior.

Dacă te-ai decis că îți dorești să îți petreci nopțile liniștit indiferent de locație și că familia ta merită să se simtă în siguranță, atunci contactează-ne să te ajutăm cu cea mai bună variantă pentru protejarea locuinței tale.

Admin