joi. iul. 18th, 2024

Ferestre PVC – 8 mari beneficii

Ferestre PVC

Indiferent daca vorbim despre renovarea unei case deja construita sau de construirea uneia de la fundatie, suntem cu totii de acord ca ferestrele reprezinta un factor crucial in constructia casei. In ultimele decenii, soluţia ferestre PVC a devenit din ce in ce mai preferată de constructori datorita multiplelor avantaje pe care acest material le ofera.

Cum spuneam, importanta ferestrelor este una extrem de ridicata, ele avand rolul principal de a permite luminii naturale sa intre in casa si de a aerisi incaperea. In plus, datorita progresului masiv din punct de vedere tehnologic din ultimele decenii, ferestrele nu mai sunt create doar cu acest scop de baza, ci au roluri mult mai importante.

Aceste ferestre PVC sunt create pentru a oferi un confort sporit, iar poate cea mai importanta calitate pe care o detin este aceea a izolarii extraordinare ce ajuta la economisirea energiei, indiferent daca e vorba despre vara sau iarna. Ferestrele termopan ofera izolare termica grozava, o securitate sporita impotriva hotilor, o izolare acustica ridicata si multe alte beneficii pe care le vom aborda in cele ce urmeaza.

Intretinere minima

Spre deosebire de vechile ferestre cu tamplarie din lemn, PVC-ul nu are nevoie sa fie inlocuit, sa fie vopsit, lacuit sau slefuit pentru a-si pastra aspectul fresh multi ani. Tamplaria PVC este suficient sa fie spalata cu o carpa umeda sau un burete care sa indeparteze praful, iar aspectul de nou va reveni imediat.

Durabilitate ridicata

Ferestrele din PVC sunt deosebit de rezistente impotriva umezelii, a poluarii din aer, mucegai sau razele soarelui. Mai mult, datorita faptului ca PVC-ul este un material plastic, acesta nu putrezeste, nu rugineste si nu cade prada elementelor naturale. Astfel, tamplaria PVC o alternativa de incredere la tamplaria obisnuita din lemn.

Izolare fonica

Folosita in combinatie cu sticla dubla sau tripla, tamplaria PVC are capacitatea de a reduce zgomotul cu aproximativ 45 de decibeli, sau aproape 80%. Acest lucru este deosebit de util in zonele cu trafic intens sau unde poluarea fonica este una crescuta. Astfel, confortul casei va fi unul mai mare si din acest punct de vedere, pastrand linistea caminului.

Izolarea termica

Asa cum spuneam, PVC-ul impreuna cu sticla termopan au proprietari excelente de izolare termica. PVC-ul este un izolator natural si are o conductivitate a caldurii redusa. Acestea pot sa izoleze foarte bine casa prin pastrarea aerului din interior si impiedicarea aerului din exterior sa patrunda in locuinta. Astfel, nu va trebui sa folosesti la maximum aerul conditionat sau centrala termica pentru a obtine confortul dorit.

Securitate crescuta

Se pot adauga pana la 10 puncte de securitate la usi si ferestre din PVC si, astfel, se creste rezistenta tamplariei, iar potentialii hoti vor fi descurajati din a incerca sa intre prin efractie. In combinatie cu sticla laminata, intrusii vor avea aproape o misiune imposibila din a o strapunge.

Rezistenta impotriva elementelor naturii

Usile si ferestrele din PVC sunt foarte rezistente impotriva elementelor naturii. De asemenea, tamplaria PVC poate fi fortificata la cerere pentru a ii spori rezistenta la vantul puternic sau chiar a focului.

Prietenoase cu mediul

PVC-ul este un material ce se poate recicla cu usurinta si necesita putine resurse de fabricatie, spre deosebire de alte materiale precum cele din metal. Acestea au o durata de viata de zeci de ani si pot fi apoi reciclate si folosite la fabricarea de tevi sau alte lucruri utile in constructii si nu numai.

Pot fi personalizate

Usile si ferestrele de la WindowMAG pot fi personalizate dupa bunul plac. Nu trebuie sa va construiti casa in jurul unor elemente fixe, ci puteti personaliza tamplaria dupa cum doriti. Dimensiunile si culorile se pot realiza pe comanda pentru a se potrivi la fix in casa voastra.

Admin