Dum. oct. 1st, 2023

Raed Arafat: „O biată gripă nu ucide atâta personal medical!”


Deşi nu el are putere de decizie ci doar de recomandare, Raed Arafat pare că se „întinde mai mult decât îi este plapuma”. Dacă la începutul crizei când toată lumea era speriată şi dispusă să accepte orice măsuri restrictive şi de protecţie Raed Arafat era tras un pic în spate pentru a lăsa locul politicienilor să comunice, acum lucrurile s-au schimbat radical. Raed Arafat comunică tot mai mult şi tot mai des, „războindu-se” cu toţi cei care nu sunt de acord cu el.

Vineri seara Raed Arafat a avut o nouă intervenţie televizată. De această dată la TVR, unde a încercat să explice înc-odată faptul că noul coronavirus nu este „o biată gripă” aşa cum spune lumea. Mai mult, Arafat poartă şi o mică vendetă personală cu câţiva medici care consideră coronavirusul ca fiind mai puţin periculos decât este prezentat oamenilor. Unul dintre principalii contestatari ai lui Arafat este Doctorul Răzvan Constantinescu.

Vom începe controale foarte serioase. Aşa nu se mai poate!

Cred că unul dintre motivele pentru care unii nu mai respectă regulile, sau le respectă mai puţin decât ar trebui, sunt toate aceste speculaţii despre faptul că virusul nu există sau că este – şi aici nu am să uit comentariul unui coleg medic, care zice este vorba de o biată gripă. Dar răspunsul meu este o biata gripă nu ucide, cum am văzut în alte ţări, sute sau mii din rândul personalului medical.

Un virus obişnuit de gripă, sau o biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria lor. Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare. Nu le cerem decât respectarea regulilor care au fost recomandate, ca să evităm o deteriorare a situaţiei pe care să nu putem să o controlăm”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, într-o intervenţie în jurnalul de ştiri al TVR.

Arafat a arătat că în weekenduri există cel mai mare risc de infectare cu noul coronavirus.

Acum sunt zile cruciale. Orice zi este, dar weekendurile au devenit un mare risc pentru că vedem că oamenii merg la cluburi. Merg la terase unde se văd mai mulţi şi se vede clar că nu sunt din aceeaşi familie. Îmi pare rău să vă zic, dar o să înceapă controale foarte serioase. Nu numai la terase, ci şi la magazine care trebuie să aibă triaj la intrare. Vor începe astfel de controale pentru că nu mai merge”, a explicat Arafat.

Admin