Dum. apr. 14th, 2024

Nelu Tătaru: Dacă se impune, vom prelungi starea de alertă


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că în prezent nu există pericolul instituirii stării de urgenţă. Însă, dacă se va impune, va fi prelungită starea de alertă.

„În condiţiile în care evoluţia o va permite, vom avea noi relaxări. În condiţiile în care evoluţia nu o va impune nu vom avea aceste relaxări. Dacă se va impune, vom avea şi o prelungire a stării de alertă. În acest moment, nu avem acest pericol al stării de urgenţă. Gestionăm numărul de cazuri şi gândim ca şi evoluţie până pe 15 iulie dacă este necesară prelungirea stării de alertă sau nu,” a spus Nelu Tătaru, la Palatul Victoria, citat de stiripesurse.ro.

Referitor la detaşările personalului medical, Tătaru a spus că acestea se fac acum cu acordul angajatului şi al angajatorului.

„Pe parcursul stării de urgenţă puteam face aceste detaşări. Pe parcursul stării de alertă putem doar cu acceptul persoanei în cauză şi a angajatorului. În măsura în care nu vor exista aceste detaşări, ne vom adapta transferând sau gestionând activitatea medicală la spitalele unde avem acest personal”, a arătat reprezentantul MS.

Declaraţiile au fost făcute după o întâlnire de lucru a premierului Ludovic Orban cu miniştri şi şefi de instituţii cu atribuţii de control în contextul crizei COVID-19.

Admin