joi. sept. 28th, 2023

Ministerul Sănătății cumpără, FĂRĂ LICITAŢIE, măşti de protecţie în valoare de peste 40 de milioane de euro!


În cazul în care vă întrebaţi de ce se insistă atât de mult cu prelungirea stărilor de urgenţă, de alertă sau ce alte stări mai inventează ei, iată o posibilă explicaţie. Conform ziarului Libertatea, Ministerul Sănătăţii condus de „speculantul” Nelu Tătaru (citiţi aici detalii despre Tătaru şi specula) se pregăteşte să achiziţioneze PRIN ÎNCREDINŢARE DIRECTĂ (adică FĂRĂ LICITAŢIE) măşti de protecţie în valoare de peste 40 de milioane de euro!

Contactaţi de Libertatea.ro, reprezentanții ministerului au susținut că procedura de achiziţie nu s-a încheiat încă şi că s-ar fi primit 43 de oferte de la operatori economici.

Ministerul Sănătății a lansat, la 29 mai, o procedură de negociere pentru a cumpăra între 90 de milioane și 115 milioane de măști de protecţie pe care intenționează să le distribuie în întreaga țară către persoanele defavorizate. Acordul-cadru valorează peste 40 de milioane de euro, iar banii provin din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Conform invitației de participare din 29 mai, Ministerul Sănătății urmează să cumpere, prin procedura de negociere, echipamente medicale la un preț de maximum 193.200.000 de lei, fără TVA (aproximativ 40 de milioane de euro – n.r.) și minimum 151.200.000 de lei (aproximativ 31 de milioane de euro – n.r.). Prețul estimat pentru fiecare mască este de 1,68 de lei, iar cantitatea estimată este de minimum 90 de milioane măști și de maximum 115 milioane de măști.

Citeşte întreaga ştire pe: libertatea.ro

Admin