lun. mai 27th, 2024

Gabriela Firea: „Dacă parlamentul nu aprobă starea de alertă vor să dea din nou stare de urgenţă!”


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a fost blocată pentru a doua oară din a desfăşura campania de testare în masă a populaţiei pentru a vedea gradul de infectare al bucureştenilor cu noul coronavirus. Din acest motiv, Firea a aunţat că va depune plângere penală împotriva conducerii Ministerului Sănătăţii şi a DSP-ului.

Gabriela Firea nu este la prima tentativă de a testa populaţia în masă, iar după prima încercare eşuată încă dinainte să înceapă, soldată chiar şi cu demisia fostului Ministru al Sănătăţii, Costache, de această dată lucrurile păreau mai avansate, testarea urmând să se facă în spaţii amenajate pe Arena Naţională.

Numai că în ultimul moment Ministerul Sănătăţii, prin intermediul DSP, a blocat şi această acţiune de testare în masă, atrăgând furia primarului capitalei care a anunţat ca va depune plângere penală. De ce nu se permite testarea oamenilor de către autorităţi independente Ministerului Sănătăţii? După părerea noastră, lucrurile sunt evidente!

Ministerul Sănătăţii refuză să prezinte numărul persoanelor testate

Ministerul Sănătăţii nu doreşte să permită testarea de către autorităţi independente deoarece rezultatele ar fi mult mai transparente şi s-ar dovedi faptul că măsurile restrictive nu îşi mai au niciun rost şi li se ia argumentul principal pentru care tot pistonează ideea prelungirii stărilor de alertă sau de urgenţă. După mai bine de trei luni de pandemie, Ministerul Sănătăţii nu face public numărul de PERSOANE TESTATE de coronavirus, ci doar numărul de teste efectuate (asta însemnând că o persoană poate fi testată şi de 100 de ori, iar ei fac publice doar testele efectuate).

Din peste 500 de mii de teste efectuate, posibil să fie testate doar 50 de mii de oameni, poate chiar şi mai puţin, ceea ce e absolut intolerabil. Aşa menţine Ministerul Sănătăţii numărul de cazuri pozitive constant ridicat în fiecare zi. De aceea nu se doreşte testarea în masă a oamenilor pentru că s-ar descoperi că procentul de 3-4% de persoane infectate pe care-l clamează Raed Arafat ar scădea la 0.001% dacă s-ar testa în mod corect şi atunci stările de alertă, închiderea economiei nu ar mai avea niciun rost.

Gabriela Firea: „Vor să ne ţină în case până murim toţi de foame!”

„Nu se dorește ca românii să fie informați. Probabil se consideră că trebuie să stăm cu teamă, cu frică, cu anxietate socială. Se pierd locuri de muncă, se omoară economia și cei care ne sperie și ne arată pisica nici măcar nu vin cu argumente științifice. Acum suntem amenințați că, dacă nu aprobă Parlamentul starea de alertă, se va da stare de urgență. Înțeleg, o să stăm toți ascunși în case până murim toți de foame, nu de pandemie, și atunci măcar vom fi lăsați să ieșim din case măcar să ne îngropăm unii pe alții.

Câtă vreme Italia și Spania, care au avut un număr mult mai mare de contaminări, au început relansarea economiei, au repornit motoarele industriei, deja pleacă în concedii italienii, nouă ni se spune unde să mergem pe banii noștri, în ce concediu. Deci așa ceva este caz unic în Europa și în lume. Nu se poate ca viața privată a oamenilor să fie condusă de un guvern. Un guvern astăzi e, mâine nu mai e. Oricum va da socoteală”, a spus Gabriela Firea.

Admin