vin. iul. 12th, 2024

Medicii italieni: Spitalele blocate pot provoca mai multe decese decât COVID-19!


„Bula” coronavirusului începe să explodeze în tot mai multe ţări. Cea mai recentă ţară în care se atrage atenţia că blocajele provocate de măsurile autorităţilor sunt mai periculoase pentru oameni decât coronavirusul în sine este chiar Italia, „epicentrul” virusului în Europa. Medicii italieni au scos în evidenţă faptul că din cauza blocării spitalelor au fost amânate până în prezent cel puțin 600.000 de intervenții, vizite și consultații medicale.

Din acest motiv există riscul să se producă foarte multe decese ca urmare a neasigurării asistenţei medicale în condiţii normale, iar numărul acestor decese va fi cu mult peste cel provocate de coronavirus. De cand a început epidemia de coronavirus în Italia, spitalele au acordat prioritate acestor pacienţi, iar ceilalţi care sufereau de alte boli au fost lăsaţi într-un fel sau altul fără asistenţa medicală de care aveau nevoie.

Situaţia este extraordinar de gravă dacă ţinem cont de faptul că sunt aproximativ 500 de MII de operaţii chirurgicale ce au fost amânate şi în jur de 12 MILIOANE de examene radiologice ce au fost, de asemenea, amânate, conform Il Giornale! Aceste acte medicale vor trebui recuperate (dacă pacienţii au reuşit să supravieţuiască între timp) după ce ţara se va redeschide, însă sta va produce alte blocaje de funcţionare din cauza suprasolicitărilor.

Conform colegiului medicilor din Italia, întârzierea diagnosticului şi/sau al tratamentului pentru pacienţii suferinzi de alte boli ar putea duce la mai multe decese decât cele care au fost produse de coronavirus. Durează luni, poate chiar un an, pentru a reveni la normal, asta în condiţiile în care se vor lucra şi ore suplimentare.

Admin