lun. iun. 24th, 2024

Marcel Vela îngrijorat. Dacă regulile se încalcă în continuare există riscul închiderii plajelor.


Imaginile de pe litoralul românesc în care regulile pandemice sunt ignorate cu desăvârşire atât de turişti cât şi de unii agenţi economici le dau fiori reci autorităţilor. Marcel Vela, Ministrul de Interne, a spus că este nevoie de o mai bună organizare a poliţiei care să patruleze şi să se asigure că regulile de distanţare fizică sunt respectate. Acesta a declarat că se vor efectua şi controale mult mai stricte, iar agenţii economici care sunt descoperiţi că nu respectă regulile riscă să li se închidă afacerea.

În plin sezon vor fi controlate mai multe unităţi de mai multe ori. O să vedeţi că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern, va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi astfel încât să creeze acel spaţiu de siguranţă pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a explicat Marcel Vela.

Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac şi rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege. La plimbări oamenii se aglomerează pentru că aglomeraţia a fost permisă. Pentru că poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost poate foarte bine organizate aici pe litoral. Şi atunci, dacă ai un singur echipaj o dată la trei ore care trece pe faleză, normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a mai spus ministrul de Interne.

Admin