vin. sept. 22nd, 2023

Mafia de Teleorman versus Mafia de Sibiu


Mafia de Teleorman a lui Dragnea era cu porci, cu secretare, cu frînturi de OUG-uri pentru hoţii de buzunare ca să-şi salveze pielea nişte PSDişti. Privită dinspre noua guvernare par nişte găinari.

Mafia de Sibiu e de cu totul altă clasă: 25 OUG într-o noapte care dau peste cap tot. Au băgat un soi de OUG în alb: întîi le trec după aceea le completează cu ce vor. Tot aflăm surprinzător ce mai conţin.

Partea cea mai straşnică care afectează şi schimbă radical poate cel mai important sector public e „furtul” numit „privatizarea sănătăţii”.

În orice ţară normală o reformă de acest tip vine în urma a multor analize şi presupune un amplu proces care durează, se negociază, se pregăteşte mult timp. La noi se face într-o noapte, printr-o semnătură. Aşa fac „hoţii în lege”: de ce să fure porci ca la Teleorman cînd pot privatiza banii publici printr-o semnătură. Căci acesta e procesul.

Nu mai spun că această „reformă” încalcă Constituţia României. Dar cine mai respectă Constituţia acestei ţări?

Cum se face mişcarea?

Ca la Sibiu: Naşul (nu e peiorativ, e chiar naş) Klaus Iohannis îi face un cadou generos finului său, Paul-Jürgen Porr, care, coincidență este directorul Spitalului Polisano de la Sibiu şi a luat locul lui Johannis de şef al Forumului Democrat al Germanilor din România după plecarea la Cotroceni a Naşului.

Cum? Procedura? Îl pune Ministrul Sănătății pe Victor Costache, angajat la Polisano care activează cu dublă normă (şi la stat ministru şi la privat medic) chiar în timpul mandatului de ministru. Ce conflicte de interese? Ce ştiu „miticii” ce e fainoşagu’ de Sibiu.

Tot întîmplător directoarea Adela Cojan de la clinica Polisano din Sibiu este numită în funcţia de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Doar coincidenţe. Că aşa a vrut Naşul: „guvernul meu”.

Vi se pare ceva în neregulă? Nimic: totul e perfect. Mai ceva ca lupii paznici la oi.

Ce se întîmplă? Are loc un jaf la drumul mare bine orchestrat. Naşul şi Finul şi-au angajat executanţi ca la carte. Asta e genocid cu premeditare. Asta nu e şcoala „de furat porci” şi „adus de amante” pe post de secretare a la Teleorman. Asta e ceva infinit mai grav care afectează viaţa întregii ţări pe termen lung. Sănătatea publică este unul din elementele centrale ale unui stat modern. Nu te joci cu ea în stil Naşu, Finul şi angajaţii lor au decis printr-o semnătură.

Va fi jale. Imaginaţi-vă pentru o clipă că Naşul e Dragnea şi nu Johannis.

Dar protestatarii şi influensării la noi sunt verticali, imparţiali şi nu se lasă uşor amăgiţi. Mă tem de protestele care se vor declanşa în weekend. Mă tem de protestatarii vigilenţi şi furioşi de la Sibiu. Să nu se ajungă la furci.

Editorial de: Vasile Ernu

Admin