Dum. mai 26th, 2024

Ludovic Orban sfidează CCR şi anunţă că vor continua carantinarea şi internarea asimptomaticilor


După ce Curtea Constituţională a decis că nu se poate carantina, interna în spital sau izola persoane la domiciliu prin ordin de ministru, fiind neconstituţional, Ludovic Orban interpretează decizia după bunul său plac şi susţine că această decizie a Curţii nu se aplică acum deoarece în decizia Curţii era vorba despre starea de urgenţă, iar noi acum ne aflăm în stare de alertă.

Legea 55 ne oferă bază legală pentru toate ordinele de ministru și toate măsurile pe care le-am luat. Hotărârea Curții se referă la ordine date anterior, când funcționam în stare de urgență. Acum, carantinarea și izolarea la domiciliu sunt permise. Noi avem legea 55 adoptată de Parlament care ne-a pus la dispoziție toate instrumentele necesare”, a declarat Orban.

Acesta a continuat să dea vina pe opoziţie pentru faptul că numărul de infectări creşte. El i-a acuzat pe cei din PSD şi Pro România că au instigat populaţia la nerespectarea regulilor.

„Condamn public atitudinea iresponsabilă a liderilor din zona PSD şi Pro România care au instigat permanent cetăţenii la nerespectarea regulilor, care au bagatelizat pericolul acstui virus, au avut demersuri sistematice pentru a lipsi autorităţile de pârghiile necesare de luptă contra epidemiei”, a declarat Ludovic Orban, pe tema creșterii numărului de noi infectări.

Admin