mie. ian. 19th, 2022

LEGE IMPORTANTĂ adoptată în parlament: Se INTERZICE vânzarea terenurilor agricole către străini!


O veste extraordinară vine astăzi din Camera Deputaţilor! Cu 205 voturi „pentru”, 96 „împotrivă” şi 8 „abţineri”, s-a decis ca străinii care nu locuiesc de cel puţin cinci ani în România să nu mai poată cumpăra teren agricol în această ţară.

Proiectul de lege a fost iniţiat de 164 de senatori şi deputaţi pentru „modificarea şi completarea Legii nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării–cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului”.

Vestea este cu atât mai bună cu cât proiectul a fost adoptat în camera decizională, astfel că următorul pas şi ultimul care mai este de făcut rămâne promulgarea legii de către Preşedintele Klaus Iohannis!

De departe, cea mai importantă prevedere a proiectului priveşte introducerea interdicţiei ca străinii să poată cumpăra terenuri agricole în România. Iar prin „străini”, nu trebuie să se înteleagă persoane care au o altă naţionalitate, ci doar cei care nu locuiesc în România cu acte legale de cel puţin 5 ani. Şi nu doar atât, aceştia trebuie să fi desfăşurat activităţi agricole în România cel puţin de 5 ani, dar şi să fie înregistraţi de autorităţile fiscale române tot de cel puţin 5 ani. Sursa: luba.ro

Toate prevederile privind condiţiile în care se pot vinde terenurile agricole le puteţi citi aici -> DOCUMENT