vin. iul. 12th, 2024

Ion Cristoiu, teorie explozivă: Întâmplarea din Herăstrău, o diversiune pentru a justifica noile restricţii!


Jurnalistul şi scriitorul Ion Cristoiu a publicat pe blogul său o teorie foarte interesantă referitoare la evenimentele care s-au petrecut în weekendul trecut, când un grup de tineri au participat la o petrecere în aer liber în faţa unei terase din Herăstrău. Acel moment a fost prezentat pe larg de presa mare şi participanţii au fost înfieraţi de toţi analiştii de la televiziuni şi nu numai.

Însă conform teoriei lui Cirstoiu în spatele acestui eveniment se află ceva mult mai important. Petrecerea a fost una planificată şi motivul nu a fost că patronul voia să-şi falimenteze afacerea cu bună ştiinţă, ci a fost totul premeditat pentru ca acest scandal să alimenteze şi să crediteze ideea că românii sunt nişte indisciplinaţi şi trebuie să le dai în cap cu amenzi pentru a-i ţine în frâu.

Iată teoria emisă de Ion Cristoiu cu care rezonăm şi noi.

„Duminică, 17 mai 2020, după amiază, am pornit prin Sinaia într-o călătorie de documentare pe care aş putea s-o intitulez: Cum arată oraşul în cea de a treia zi de după încetarea stării de urgenţă. Filmul realizat, ca şi comentariile mele, au fost postate pe cristoiublog.ro la rubrica Jurnalul meu video.

La capătul periplului am conchis fără drept de apel. Chiar şi acum, cînd starea de urgenţă s-a încheiat, Sinaia e un oraş mort. Oraşul trăieşte exclusiv din turism după distrugerea postdecembristă a faimoasei MEFIN. Turismul la Sinaia înseamnă nu doar pensiuni şi hoteluri; înseamnă şi terase, restaurante, baruri, buticuri, telegondolă, trenuleţ, muzee.

Toate acestea au fost închise timp de două luni. Toate acestea sînt închise şi acum. În călătoria mea n-am văzut nici o terasă deschisă. N-am văzut nici oameni încălcînd regulile de distanţare socială. Şi nu pentru că pe străzi ar fi patrulat Poliţia călare, ci pentru că locuitorii Sinaiei respectă poruncile autorităţilor. Chiar şi cînd nu sînt prevăzute cu amenzi, cum s-a întîmplat în zilele din urmă.

Care e legătura cu Funky Lounge Herăstrău

Am făcut aceaste consideraţii despre Sinaia pentru a mi justifica nedumerirea în legătură cu scandalul numit Terasa Funky Lounge Herăstrău. Datele afacerii sînt ştiute de întreaga ţară. În noaptea de sîmbătă spre duminică sute de tineri au petrecut în faţa restaurantului cu sau fără măşti. Timp de nouă ore. Cu băutură luată în regim de take away de la restaurant şi pe ritmul muzicii puse de un DJ. Tot de-al restaurantului.

Patronul restaurantului nu e un biet proprietar de bombă la marginea Bucureştiului, disperat să scoată ceva bani după două luni de sărăcire. E ditamai proprietarul de restaurante de fiţe din Bucureşti. Un ins nu numai bogat, dar şi prudent cînd e vorba de încălcarea legii. Oameni ca el ştiu că un pas greşit precum cel din noaptea de sîmbătă spre duminică poate duce la ridicarea licenţei, dar şi la alte multe bătăi de cap.

Scandalul apare în adevărata lui lumină dacă adăugăm datelor despre proprietar şi campania propagandistică declanşată de incident. Teoretic, mare lucru nu s-a petrecut din punct de vedere al luptei cu Pandemia. Dacă ne gîndim că, la Nădlac, mii de oameni au fost obligaţi de brambureala guvernamentală să stea lipiţi unul de celălalt, sutele de tineri din Herăstrău, care s-au zbenguit în dansuri de ultimă oră, care impun distanţarea dintre parteneri, par nişte călugări pe lîngă nişte marinari beţi.

Cu toate acestea, împotriva acestor tineri s-a lansat o artilerie propagandistică a regimului Iohannis, avînd pe post de Katiuşe televiziunile presei miluite. Raed Arafat, un fel de Nicolae Ceauşescu prin nevoia paranoică de a-şi impune autoritatea asupra poporului român ca ins care ştie el mai bine decît toţi românii ce e bine şi ce e rău pentru aceştia, s-a grăbit să avertizeze că astfel de iresponsabilităţi vor obliga autorităţile să sporească numărul de restricţii în starea de alertă.

Ce se ascunde dincolo de Scandalul Terasa?

O manevră menită a înlesni Guvernului Orban limitarea drastică a măsurilor de relaxare. În contrast cu tot ce se întîmplă în Europa, în cadrul stării de alertă. Toate datele converg spre ipoteza unei diversiuni puse la cale cu ajutorul proprietarului pentru a crea climatul popular favorabil restrîngerii libertăţilor. Cei din noaptea cu pricina nu erau tineri care încălcau regulile pentru a cîştiga un ban, ci tineri de bani gata, care petreceau. Ce poate fi mai prielnic manipulării poporului că e nevoie de o şi mai mare stricteţe a autorităţilor, manifestată prin amenzi şi miliţianism decît imaginea unor reguli încălcate prin petrecere zgomotoasă la un local de fiţe.

De ce era nevoie de diversiunea asta?

Ne răspunde declaraţia de presă a lui Ludovic Orban de duminică, 17 mai 2020. Potrivit premierului, cele trei zile au fost un fel de perioadă de testare a felului în care românii respectă măsurile. Concluzia a fost clară: Românii le respectă numai de frica amenzilor. Care amenzi vor curge de marţi, 19 mai 2020.

În aceeaşi declaraţie, Ludovic Orban a precizat că de luni Guvernul acceptă drept temei legal pentru starea de alertă legea votată de parlament. Legea cere însă ca starea de alertă să fie votată de Parlament. Spre deosebire de Decretul privind starea de urgenţă, Hotărirea Guvernului, care va cuprinde şi măsurile, poate fi amendată în Parlament. Din cîte se ştie Parlamentul pledează pentru o lărgire a măsurilor de relaxare.

Guvernul, care e un Guvern al Carantinei, pentru a putea fura pe rupte, vrea măsuri cît mai puţine. Există riscul ca Hotărîrea să fie amendată în Parlament în direcţia unei lărgiri a relaxării. Ca, de exemplu, deschiderea teraselor, faţă de care Guvernul se împotriveşte. Pentru a contracara acest risc, Guvernul a avut nevoia de diversiunea Terasa. În toiul indignării populare, întreţinute de televiziunile presei miluite. Îşi mai poate permite Parlamentul să decidă măsuri mai largi de relaxare?”

Admin