lun. mai 27th, 2024

Iohannis se delimitează de Orban şi PNL: Deciziile CCR sunt obligatorii!


Ludovic Orban pare să fi pierdut susţinerea şefului său Klaus Iohannis. După ce atât premierul cât şi cei mai importanţi lideri ai PNL, precum Rareş Bogdan sau Florin Roman, au acuzat CCR că zădărniceşte lupta contra coronavirusului, preşedintele Iohannis le-a dat tuturor peste nas şi a spus că „Deciziile CCR sunt obligatorii, precum respectarea Constituţiei şi a legilor. Mai mult nu am ce comenta aici.

Practic, acum toată propaganda anti-CCR primeşte o lovitură chiar din partea şefului lor. Săptămânile întregi în care s-a încercat demonizarea CCR prin propaganda agresivă sunt distruse în doar câteva secunde de Klaus Iohannis.

Cred aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni, să fim serioși. Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Nu și-au imaginat probabil parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situație atât de gravă. Legislația în vigoare, pe care am găsit-o, este slabă. Așa a fost ea gândită. Nu are rost să încercăm să o căutăm cine a făcut-o slabă”, a spus Iohannis.

Admin