joi. iul. 18th, 2024

INCREDIBIL! În plină pandemie, Ministerul de Finanţe plăteşte 60 mil. pentru retrocedări!


În timp ce criza sanitară din România se adânceşte pe zi ce trece şi presiunea pe buget este tot mai mare, iar Ministerul Finanţelor Publice face împrumuturi peste împrumuturi pentru a susţine cheltuielile, acelaşi minister a plătit în data de 24 martie (în plină pandemie de coronavirus şi în plină stare de urgenţă) suma de 60 de milioane de lei pentru retrocedări prin ANRP!

Având în vedere că România se află în stare de urgenţă, oare aceste plăţi nu ar fi putut să se amâne? Era neapărat nevoie să se facă această plată acum, în loc să folosim banii pentru echipamente medicale ca doctorii şi asistentele să beneficieze de protecţie în lupta cu coronavirusul şi să nu mai pice pe capete din cauza infecţiilor? Din decembrie 2019 şi până acum s-au plătit prin ANRP peste 550 de milioane de lei, timp în care ni s-a tot spus că nu sunt bani la buget şi în prezent se fac peste tot campanii ca oamenii să doneze bani pentru echiparea spitalelor, pentru cumpărarea de echipamente, măşti, combinezoane şi aşa mai departe!

În decembrie 2019, când se lucra la bugetul pe 2020, buget din care se tăia 20% din suma alocată sănătaţii, Ministerul Finanţelor făcea o plată în valoare de 275 de milioane de lei, iar pe 8 ianuarie, imediat după mini-vacanţa de Revelion, mai făcea o plată în valoare de 117 milioane, tot prin ANRP.

Către cine s-au făcut aceste plăti în timp de pandemie şi stare de urgenţă nu ştim să spunem, însă ar fi interesant de aflat, mai ales că recent s-a făcut şi o modificare a legii retrocedărilor în urma căreia preţul pe metru pătrat este cu mult crescut, iar presiunea pe buget va fi uriaşă. Detalii despre această modificare de lege puteţi citi pe G4Media, iar lista totală de despăgubiri o puteţi verifica pe site-ul MFP.

Admin