vin. iun. 14th, 2024

INCREDIBIL! Guvernul României dă 1.2 milioane de euro la Google pentru „promovarea ştirilor autorizate”!


Guvernul României a adoptat azi, 30 aprilie, 2020, un memorandum prin care oferă companiei americane Google suma de 1.2 milioane de euro „pentru promovarea informațiilor din surse autorizate referitoare la criza COVID-19 în România”! În timp ce pentru populaţie nu există fonduri, Guvernul Orban pompează bani la Google pentru a ajuta la cenzura de pe internet. Cine e atât de naiv să creadă că Guvernul avea nevoie de Google să-i promoveze ştirile corecte, ştirile oficiale? Să fim serioşi! La câtă presă este la dispoziţia lor.

Asta cu „promovarea informaţiilor din surse autorizate” este o găselniţă oficială pentru a masca cenzura care se produce. Au văzut că dacă închid site-uri în mod agresiv le sare lumea în cap. Aşa că au cautat o altă cale, aceea de a sprima informaţiile prin intermediul marilor companii de internet. Nu ar fi de mirare să vedem că se adoptă un astfel de memorandum şi pentru Facebook. Tot ca să promoveze „ştirile corecte”.

Absolut inadmisibil acest lucru. După ce au „cumpărat” presa sub pretextul campaniilor de informare, acum aruncă bani şi în giganţii străini. Informaţia referitor la suma pe care o va plăti Guvernul către Google a fost oferită de deputatul Daniel Catalin Zamfir, iar memorandumul îl puteţi găsi pe site-ul oficial al guvernului AICI.

P.S. Cu site-urile rezolvă uşor cu ajutorul „prietenului” de la ANCOM, dar probabil că acum se doreşte ştergerea anumitor filmuleţe de pe YouTube, acolo unde ei nu au acces. Aşa, plătind la Google 1.2 milioane de euro pot să le solicite frumos să şteargă filmuleţele incomode. Ce minţi diabolice!

Admin