lun. iun. 24th, 2024

Gata cu vacanţa! Elevii reiau cursurile începând de miercuri !


Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar a anunţat că elevii vor relua cursurile începând de miercuri. Totuşi, asta nu înseamnă că se deschid şcolile, ci aceste cursuri se vor face de acasă, pe internet, prin aplicaţia Zoom.

Se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuare învăţarea de acasă.

În ceea ce priveşte contactul profesorilor cu elevii, există în acest moment infrastructura necesară pentru ca lecţiile să se desfăşoare normal, cel puţin la nivel de Capitală”, a declarat Roxana Cercel, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Şcolar.

Comunicarea la distanţă se va face prin aplicaţia Zoom, iar pe site-ul inspectoratului există o serie de platforme care sunt recomandate părinţilor şi o serie de tutoriale. Elevii claselor a opta şi a 12-a au la dispoziţie ore de curs prin intermediul programului TELEŞCOALA, ce poate fi urmărit pe postul TVR2.

La elevii din mediul rural se gândeşte cineva?

Oare Ministerul Educaţiei ştie că există elevi în România care abia au după ce să bea apă, darămite să mai cumpere tablete/telefoane/cartele cu internet, calculatoare cu acces la internet pentru a susţine aceste cursuri? La elevii din mediul rural se gândeşte cineva? Sau doar capitala contează? Ceva măsuri concrete luăm şi noi pentru a ajuta elevii din medii defavorizate să aibă acces la educaţie? De ce presupunem din start că TOŢI elevii îşi permit să susţină cursuri online?

După ce ne-am bătut joc de bătrâni acum facem diferenţe şi între copii? Chiar nu mai există limite în bătaia de joc din partea guvernanţilor? Vrem măsuri concrete care să permită accesul la educaţie şi copiilor din familii defavorizate! Să nu creem o falie şi mai adâncă între copiii cu familii bogate şi cei cu familii sărace!

Admin