lun. iun. 24th, 2024

Femeile antreprenor sunt o sursă de inspirație, curaj și acțiune!

Simona Bucura-Oprescu

Mi-am început activitatea ca tânăr antreprenor și știu ce înseamnă să plătești salarii, să vină ziua la care trebuie să plătești taxele și impozitele, să te gândești de fiecare dată cum să fii atât juristul companiei, cât și specialistul de la resurse umane, cum să faci contabilitate primară, dar în același timp să asiguri produse și servicii competitive.

Cred cu tărie, însă, că femeile au capacitatea de a aduce plus-valoare în acest domeniu atât de concurențial și că doamnele antreprenor sunt harnice, competente, tenace, creative și curajoase! Au infinită capacitate de efort, știu să lupte și aduc întotdeauna empatia, dedicarea și responsabilitatea socială în proiectele lor de business!

În mandatul meu voi face tot ceea ce ține de mine astfel încât Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să fie un partener de dialog și un sprijin pentru mediul de afaceri. Este necesar, în acest sens, să încurajăm educația muncii încă din școală.

Sistemul de ocupare, sistemul de educație și mediul privat trebuie să conlucreze, astfel încât nevoile pieței muncii să fie în convergență și să conducă la măsuri care să acopere deficitul forței de muncă pe care România îl are azi.

Este mesajul pe care l-am transmis doamnelor care au fost prezente la Târgu Neamț la Conferința Națională OFA (Organizația Femeilor Antreprenor) UGIR, ediția a XII-a.

Convingerea mea este că femeile antreprenor sunt o sursă de inspirație, curaj și acțiune!

Simona Bucura-Oprescu,
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale

Admin