lun. mart. 4th, 2024

Eşti împotriva termoscanării? Tratează-i cu absenţa ta, nu cu circ!


Observ multă nemulţumire pe seama termoscanării persoanelor atunci când merg în centrele comerciale pentru diverse cumpărături sau alte activităţi. Pe undeva înţeleg nemulţumirea şi frustrarea, pe de altă parte nu înţeleg şi nu sunt de acord cu văicăreala. Ştii foarte bine că s-a introdus această regulă. Bună sau rea, contează mai puţin. Ea este introdusă şi trebuie respectată. Ştii foarte bine că dacă mergi la Carrefour, Lidl sau alte astfel de marketuri ţi se va lua temperatura înainte de a intra.

Şi atunci, dacă eşti atât de împotrivă, de ce te mai duci acolo? Doar pentru a face circ cu paznicii sau jandarmii? De ce mai mergeţi la aceste mari lanţuri de magazine dacă nu sunteţi de acord cu respectarea unor reguli? Bune sau proaste, e problema lor! Decât să mergeţi acolo să vă daţi în spectacol şi să vă afirmaţi cunoaşterea legilor şi a constituţiei nu mai bine evitaţi aceste magazine? Nu credeţi că îi va durea mai tare un boicot al populaţiei decât circul acesta?

Boicot în loc de circ

Până la urmă acestea sunt nişte companii private. Nu sunt instituţii publice unde să mergeţi să vă cereţi drepturile. Din contră, puteţi foarte uşor, şi chiar vă încurajez să faceţi asta, alege să cumparaţi din chioşcuri mici, de la mici întreprinzători care, prin intermediul vostru, se vor dezvolta un pic şi marile lanţuri de magazine îşi vor regândi strategia. Nu sunt de acord cu persoanele care merg doar pentru a face circ, ştiind regulile şi dorind doar atenţie, doar să se afişeze ca şi cum ar fi „înfrânt sistemul”. Dacă nu vrei să te supui unei reguli absurde, nu merge în locul care îţi impune regula absurdă.

Dacă ar apela tot mai mulţi la „regula” boicotului şi vânzările acestor lanţuri de magazine vor scădea drastic, atunci se va schimba cu adevărat ceva. Altfel, doar circ şi cerşetorie de atenţie pe internet. Nu trebuie blamat acel paznic ce încearcă să vă ia temperatura. El este doar un angajat plătit să facă asta. Execută nişte ordine. Degeaba vă certaţi cu el şi faceţi circ cu el, că nu are nicio vină şi nicio autoritate!

Admin