Dum. apr. 14th, 2024

Dănuţ Pop, Preşedintele PER, cere o nouă ordonanţă militară: „Facilităţile spitalelor private să fie preluate de stat pe durata stării de urgenţă.”


Partidul Ecologist Român, prin vocea preşedintelui său, Dănuţ Pop, solicită o nouă Ordonanţă Militară care să conţină următoarele:

„1. Spitalele, clinicile şi laboratoarele private vor acționa ca parte a sistemului public de sănătate pe toată durata pandemiei coronavirusului. Nu poate fi loc pentru public sau privat când ne referim la criza Covid-19.

Trebuie să avem egalitate de tratament, pacienții cu acest virus vor fi tratați gratuit și vor fi tratați ca parte a unui singur serviciu național de sanatate.

Pe durata acestei crize, Statul va prelua toate facilitățile spitalelor private și va gestiona toate resursele în beneficiul comun al tuturor cetăţenilor.

2. Studenţii din ultimul an din facultatile de Medicină sau ai şcolilor de asistenţi medicali vor primi diplomele de Doctor, respectiv Asistent Medical, fără a se mai aştepta finalizarea celor 3-4 luni până la absolvire; aceştia vor fi repartizaţi imediat la spitalele implicate în lupta cu virusul Covid-19.”

A precizat Dănuţ POP, Preşedinte PER.

Admin