Dum. mai 26th, 2024

COD DE BARE pentru turiştii care merg în Grecia!


În contextul în care pandemia de coronavirus pare că nu va trece prea curând, guvernul Greciei a luat o măsură radicală. Începând cu data de 1 iulie, toţi turiştii care vor să meargă în Grecia vor trebui să completeze un formular online cu mai multe date de identificare în urma căruia vor primi un cod de bare.

Fiind o ţară care se bazează extrem de mult pe turism, Grecia este nevoită să deschidă graniţele pentru turişti, dar va impune tuturor turiştilor completarea formularului în care se vor trece atât datele de identificare cât şi ce alte ţări au mai vizitat recent sau locul în care se vor caza pe teritoriul Greciei.

„Începând cu 1 iulie, Grecia a impus acest chestionar online, această declaraţie care va fi completată online, cu 48 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul lor. Această declaraţie se găseşte pe site-ul travel.gov.gr.

Toate aceste chestionare vor fi, practic, centralizate de către autorităţile din Grecia iar în urma completării acestui formular, practic, se va emite un cod de bare care va reprezenta dovada faptului că ai completat acest chestionar. În funcţie de numărul de turişti care vor trece pe la graniţă, grecii vor şti şi care va fi capacitatea de testare la fiecare punct de frontieră”, spune Mădălin Măncilă, directorul unei agenții de turism.

Admin