Dum. apr. 14th, 2024

CCR dă peste nas lui Orban şi Cîţu: DUBLAREA ALOCAŢIILOR este OBLIGATORIE!

Liderul Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (S) si Florin Citu discuta inaintea intalnirii cu presedintele Klaus Iohannis, in vederea consultarilor pentru formarea unui nou guvern, ca urmare a demiterii cabinetului Dancila, vineri 11 octombrie 2019, la Palatul Cotroceni. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO


Veste bună pentru copii, veste proastă pentru Orban şi Cîţu. Curtea Constituţională a României a decis că dublarea alocaţiilor copiilor începând cu data de 1 august este OBLIGATORIE! Conform informaţiilor obţinute de stiripesurse.ro, CCR a decis azi că legea pe care Iohannis a promulgat-o la 1 ianuarie şi pe care cuplul Orban-Cîţu nu voiau s-o aplice este obligatoriu de respectat.

Deşi la prima vedere pare o victorie pentru românii ai căror copii vor primi mai mulţi bani, lucrurile sunt ceva mai complexe. Vedem zi de zi cum Câţu împrumută zeci de miliarde de lei pe care-i cheltuie doar el ştie cum. Cu această nouă cheltuială, Cîţu va continua să împrumute şi mai mult. Astfel, vom ajunge ca alocaţiile copiilor să le plătească fix părinţii lor.

Orban şi Câţu au sperat că vor reuşi să evite această dublare atacând legea la CCR. Din păcate pentru ei, CCR a menţinut această lege şi acum Guvernul trebuie s-o aplice. Legea prevede dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Admin