lun. iun. 24th, 2024

Calvarul unui asimptomatic COVID-19 la Colentina: „Au venit la 1 noaptea şi m-au luat ca pe un bolovan.”


Doi pacienți internați la Spitalul Colentina de aproape o lună au făcut o serie de mărturii, duminică seară, în direct pe B1 TV. Ambii acuză cadrele medicale că nu le-au oferit medicamente pentru a continua tratamentul bolilor cronice pe care le au, precum și că sunt neglijați de personal. Mai mult decât atât, unul dintre ei susține că, odată ajuns la Spitalul Colentina, i-a fost întrerupt tratamentul pentru cancer, iar celălalt spune chiar că s-ar fi vindecat de COVID-19 în primele 14 zile de la diagnosticare, dar că a fost ținut în continuare în spital din cauza unui microb la stomac, în același salon cu bărbatul care încă este pozitiv la infecție cu coronavirus.

În vârstă de 55 de ani, Ion Merchioiu spune că era internat din 23 martie la Institutul Clinic Fundeni, unde se simțea foarte bine și era tratat corespunzător prin radioterapie, dar că, în 23 aprilie, a fost mutat la Spitalul Clinic Colentina, unde n-a putut să își ducă mai departe tratamentul, medicii invocând că unitatea este dedicată cazurilor de COVID-19. În plus, bărbatul susține că transferul s-a făcut în miez de noapte.

Au spus că m-au găsit cu coronavirus. Au venit noaptea, la 1 noaptea, și m-au luat cam cum ai lua un bolovan din stradă și l-ai arunca. (…) Eu, la Fundeni, mă simțeam foarte bine. Mai aveam șase raze de terminat și plecam acasă. Mă simțeam bine, îmi făceau tratament, tot ce trebuia. Aici (n.r. – la Colentina) mi s-a întrerupt tot tratamentul. La 12.30 – 1 noaptea m-au luat, fără nimic, m-au adus la Spitalul Colentina. Mi-au zis că sunt infectat și trebuie să merg acolo”, a declarat Ion Merchioiu.

„E bătaie de joc! Suntem abandonaţi!”

Întrebat dacă i-a fost prezentată vreo foaie de externare sau dacă au fost întocmite anumite proceduri când a ajuns la Spitalul Colentina, el a afirmat: „Nu, nu mi-au dat nimic. N-am semnat nimic, absolut nimic. M-au luat și m-au aruncat în altă parte. Aici, când m-au adus, nu am semnat nimic, nu știu niciun doctor să mă fi luat în evidență. Voma si durerile sunt de la cancerul de stomac?

N-am nicio simptomatologie de coronavirus. N-am tușit, nu mă doare în gât. Nu am absolut nimic cu coronavirus. Nici febră, absolut deloc. Am un pacient aici, cu care stau de o lună, și e aceeași poveste ca situația mea. Mi-au dat pastile în primele zile când m-au adus, Paracetamol etc, dar pe mine mă durea în continuu stomacul. Le-am zis că nu mai pot și mi-au zis că ei sunt aici pentru coronavirus, nu pentru boala mea”, spune bărbatul.

Întrebat de câte ori a fost testat, el a răspuns: „Testat am fost aproape în fiecare zi, inclusiv și noaptea, la 12 noapte. Se poate întâmpla așa ceva? De când sunt am vreo 12, 13 teste. Vineri, sâmbătă și duminică acum mi-a luat trei la rând”.

Aceluiași dialog s-a alăturat și Amuza Mircea, colegul său de salon, care susține că tratamentul pentru diabet i se va termina în curând. El s-ar fi vindecat deja de COVID-19.

E o bătaie de joc. Aici nu mai vine nimeni la noi. Suntem abandonați, indiferent că e luni sau duminică, sau sâmbătă. Au câțiva care au fost operați, pe jos. Se duce pe la ei și la noi nu mai vine nimeni”.

Întrebat dacă are medicamente pentru boala sa cronică, precum și ce tratament face pentru diabet, Amuza Mircea a răspuns: „Da, da. Doctorul meu a zis că din spital nu poate să îmi dea rețetă să îmi iau. N-am provizie, nu mai am nimic. (…) Patru injecții pe zi fac. Le fac, ce să fac, dar am avut eu, mi-a adus soția de acasă ce mi-a adus pe acolo. Mai am (n.r. – pentru) patru zile. Rămân fără medicamente.” Reacţia Directorului Spitalului Colentina o puteţi citi AICI.

Admin