vin. iul. 12th, 2024

Bărbatul presupus că a murit de COVID după ce a refuzat internarea a făcut, de fapt, infarct

Valentin Boldea Foto: Facebook/pagina personală


Informaţia apărută în urmă cu două zile şi promovată de Raed Arafat conform căreia un bărbat din Galaţi în vârstă de 45 de ani, testat pozitiv COVID-19, a murit la scurt timp după ce a refuzat internarea în spital, se dovedeşte a fi falsă.

În realitate, bărbatul care suferea de obezitate morbidă a decedat în urma unui infarct miocardic. Fostul director al DSP Galaţi, medicul primar Valentin Boldea, a oferit clarificări în acest caz referitor la modul în care s-a produs decesul.

„Ce spuneţi de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 şi au omis să-i facă un consult cardiologic? Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc şi în debutul unui infarct miocardic.

Nu omul a fost neglijent, ci medicii!

Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent, ci un sistem care îşi axează atenţia doar pe COVID şi uităm că oamenii vin la urgenţe şi cu alte patologii”, a scris dr. Valentin Boldea pe o reţea de socializare, citat de adevărul.ro.

De altfel, trupul neînsufleţit al bărbatului de 45 de ani a fost introdus într-un singur sac pentru decedaţi şi nu în doi, aşa cum este procedura la bolnavii de COVID. În plus, personalul de la morga spitalului a ataşat de sac un bilet pe care se menţiona ”COVID NEGATIV”.

Informaţia a fost confirmată şi de o cunoştinţă a familiei celui decedat. „Într-adevăr a murit de infarct miocardic (cunosc cazul şi nu am vrut sa comentez), dar ştirea asta circulă fără sens de ieri continuu. Dacă era pozitiv de Covid şi a făcut infarct cum să spui că a murit de Covid 19? Dar cum să nu precizezi măcar că avea probleme cardiace în nici o ştire, toţi ştiriştii sunt la fel, Covid 19 că dă bine la public…”, susţine acesta. Detalii suplimentare pe adevărul.ro

Admin