vin. ian. 28th, 2022

America a depășit UN MILION de cazuri confirmate COVID-19! Rusia depășește China cu aproape 100.000 de cazuri confirmate!


Cazurile de coronavirus continuă să dea mari bătăi de cap în toată lumea, iar cea mai afectată naţiune este America. Statele Unite ale Americii tocmai au depăşit cifra de UN MILION de cazuri confirmate în urma a aproape 6 milioane de teste efectuate. Asta înseamnă că 1 din 6 americani este purtător confirmat de coronavirus. Şi la numărul de decese America stă foarte prost. USA înregistrează mai multe decese decât Spania şi Italia la un loc (56,803 USA, 23,822 Spania, 26,977 Italia). Sursa cifrelor: worldometers.info

Pe de altă parte, Rusia a intrat şi ea în top 10 cele mai afectate ţări din lume. Rusia depășește astfel China şi Iran la numărul de cazuri confirmate. Deşi se apropie vertiginos de 100.000 de cazuri confirmate, Rusia menţine o rată a mortalităţii declarate foarte scăzută, având doar 887 de decedaţi. De remarcat este faptul ca Rusia testează foarte, foarte mult. După America, Rusia este pe locul doi la numărul de teste cu peste 3.100.000!

În altă ordine de idei, azi, 28 aprilie, 2020, Rusia a raportat un număr de 6411 cazuri confirmate. Aceasta este cea mai mare creştere într-o singură zi de când s-a început testarea. Surse de la Moscova susţin că Vladimir Putin va anunţa extinderea carantinei în Rusia din cauza creşterii de persoane confirmate cu noul coronavirus. Deşi numărul de cazuri confirmate este unul mare, există voci din sistemul medical rus care consideră că datele publice sunt incorecte. Ei au publicat o listă neoficială cu colegi de-ai lor medici ce au murit de coronavirus.