joi. iul. 18th, 2024

Un proiect de lege permite declararea, la cerere, a cabinetelor de medicină de familie ca unități de utilitate publică VIDEO


Un nou proiect de lege adoptat de Camera Deputaților presupune posibilitatea declarării, la cerere, a cabinetelor de medicină de familie şi a punctelor secundare de lucru ca unităţi sanitare de utilitate publică.

Proiectul a fost adoptat de deputați cu 277 de voturi „pentru” și modifică şi completează în acest sens Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Acesta pesupune că „asistenţa medicală primară este asigurată prin cabinetul de medicină de familie, care poate fi unitate sanitară de utilitate publică”. Statutul de unitate sanitară de utilitate publică se va acorda la cerere.

Deputatul PNL Cristina Vecerdi este iniţiatorul proiectului și își propune “facilitarea asigurării asistenței medicale primare, cu precădere în mediul rural”.

Cristina Vecerdi subliniază că „Acest statut permite darea în folosință gratuită a spațiilor proprietate publică a unităților administrativ teritoriale,…

Citeşte mai mult

Admin