
Potrivit unor cercetări, până la trei sferturi din toată apa îmbuteliată pe care o bem ar putea conține substanțe chimice potențial dăunătoare legate de cancer.
FOTO Shutterstock
Oamenii de știință din Qatar au descoperit că între 10 și 78% din apa îmbuteliată conținea contaminanți, inclusiv microplastice – particule microscopice care pătrund în fluxul sanguin și despre care se crede că interferează cu mai multe procese corporale, potrivit Daily Mail.
În același timp, apa de la robinet este mult mai sigură de băut, deoarece este supusă unor „standarde riguroase de calitate și siguranță”, au declarat aceștia.
Invizibile pentru ochiul uman, microplasticele sunt fragmente de plastic de doar doi micrometri, sau două miimi de milimetru.
Aceste particule ajung în alimente, în sursele de apă și chiar în aer atunci când produsele din plastic se degradează în mod natural.
Un număr tot mai mare de cercetări le-au…
Mai multe ştiri
Sănătatea orală precară are consecințe fizice, sociale, mentale. Bolile dentare sunt corelate cu afecțiuni precum diabetul, bolile cardiovasculare și chiar anumite tipuri de cancer
Au evoluat virusurile sau copiii de astăzi au imunitatea la pământ? Postarea care a creat o adevărată dezbatere în societate
Pacienții care au nevoie de recuperare medicală scapă de birocrație. Lege importantă votată în Parlament