vin. apr. 12th, 2024

S-a decis! Jocurile Olimpice 2020, de la Tokyo, vor fi amânate!


Aşa cum era de aşteptat, Jocurile Olimpice de vară care trebuiau să se desfăşoare anul acesta în Tokyo, Japonia, vor fi amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Dick Pound, membru al Comitetului Olimpic Internaţional, a declarat pentru USA Today faptul că s-a decis amânarea Jocurilor Olimpice şi că acestea nu vor mai începe la data de 24 iulie, aşa cum erau programate iniţial. Decizia vine la câteva zile după ce Canada şi Australia au spus că îşi vor retrage atleţii din competiţie dacă Jocurile Olimpice s-ar fi desfăşurat la data stabilită.

Până în momentul de faţă nu s-a stabilit o nouă dată exactă de începe a Jocurilor Olimpice, însă cert este că ele vor fi amânate. Pound a recunoscut faptul că deşi comitetul nu a făcut un calcul exact al repercusiunilor pe care le va avea această amânare, însă este de părere că ele vor fi „imense”. „Ele vor veni în valuri. Vom amâna Jocurile, iar apoi vom începe să ne descurcăm cu consecinţele pe care le va avea această decizie, însă ele vor fi imense.

Cu toate că iniţial s-a dorit ca Jocurile să se desfăşoare la data stabilită, dar fără public, mai multe ţări importante de pe planetă, inclusiv America, au pus presiune pentru ca una dintre cele mai faimoase competiţii din lume să fie amânată până în 2021.

Admin