lun. mai 27th, 2024

PSD anunţă că va vota legea carantinării în Camera Deputaţilor


PSD a anunţat că va vota astăzi legea carantinării şi izolării, dar nu aşa cum a fost ea scrisă de Guvern ci cu anumite modificări efectuate după consultările cu ONG-urile specializate în drepturile omului şi nu numai.

„Orban și PNL s-au scufundat în mocirla propriei incompetențe! Reparăm legea carantinării și o votăm azi, fiindcă guvernarea liberală de leneși este depășită de situație. Orban și PNL s-au scufundat în mocirla propriei incompetențe!

Împreună cu societatea civilă, PSD va îndrepta aberațiile din legea carantinării, construită din nou haotic de Guvernul PNL. Orban și Tătaru au stat degeaba două săptămâni după decizia CCR, deși știau că deciziile lor ilegale privind carantina și izolarea vor avea efecte dramatice. Numărul-record de infectări de astăzi este efectul iresponsabilității lor. Iar modul aberant în care au construit noua lege duce la aceeași situație: actul poate cădea din nou la Curte dacă este contestat!

De aceea, PSD lucrează azi în Parlament, alături de principalele ONG-uri, să adopte, în regim de urgență o formă coerentă și constituțională a legii. Altfel, România va trăi la nesfârșit “Ziua Cârtiței”, în care o guvernare incompetentă repetă la nesfârșit aceleași greșeli” a transmis PSD pe pagina de Facebook a formațiunii.

Admin