sâm. mart. 2nd, 2024

Nelu Tătaru avertizează: Dacă nu se respectă regulile putem ajunge la noi restricţii.


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, dă veşti proaste celor care se aşteptau la noi măsuri de relaxare începând cu data de 1 iulie. Acesta a declarat că ridicarea altor restricţii probabil că nu se va mai produce pe 1 iulie deoarece încă „avem o transmitere comunitară accentuată a noului coronavirus şi oamenii nu respectă măsurile de precauţie”. Mai mult, se pare că restaurantele vor rămâne în continuare închise şi de la 1 iulie.

Sunt creşteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a spus ministrul la Digi24.

Nelu Tătaru recomandă populaţiei să poarte în continuare masca de protecţie în spaţiile închise, să respecte măsurile de igienă şi cele de distanţare fizică, dar şi să evite zonele aglomerate.

Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxare cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a spus Tătaru.

Admin