joi. iul. 18th, 2024

Ion Mînzînă, preşedinte PSD Argeş, semnează la MDLPA un nou contract de finanţare important pentru judeţul Argeş

Ion Mînzînă

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, s-a declarat foarte mulţumit de modul în care anul 2023 a debutat pentru judeţul Argeş şi a semnat un nou contract de finanţare foarte important pentru dezvoltarea judeţului Argeş.

„Cred că începem anul destul de bine. Astăzi am semnat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, contractul pentru finanțarea proiectului „Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș”.

Este un proiect finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu o valoare de 4.537.361,51 lei, cu TVA inclus.

Prin acest proiect urmărim reducerea consumului de energie, deci realizarea unei economii financiare care acum vizează cheltuielile cu încălzirea, și nu numai. În mod concret, clădirea va fi izolată, tâmplăria de la uși și geamuri va fi înlocuită, sistemele de încălzire, de furnizare a apei calde, instalațiile electrice vor fi reabilitate și modernizate, iar terasa va fi hidroizolată.

Trebuie menționat că noi, Consiliul Judetean Arges, avem trei proiecte aprobate spre finanțare prin PNRR. Acesta, Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, Elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (P.A.T.J.) Argeș, în valoare de 1,39 mil lei și Laboratorul de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, proiect în valoare 71 mil. lei. Valoarea totală a finanțărilor prin #PNRR este de 74,37 mil. lei.

Pe această cale mulțumesc și secretarului de stat Vlad – Ștefan Niculae.” a fost mesajul transmis de preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.

Admin