lun. mai 27th, 2024

Iohannis scoate armata în stradă! Noi măsuri restrictive pentru români.

Sursa foto: antena3.ro


Măsurile restrictive luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului se vor accentua începând de miercuri, 25 martie. Klaus Iohannis a declarat că se va mobiliza armata pentru a ajuta la gestionarea şi asigurarea că măsurile restrictive sunt respectate şi răspândirea bolii va fi încetinită. După şedinţa de urgenţă avută astăzi, 24 martie, Klaus Iohannis a anunţat că noi restricţii de circulaţie vor fi impuse şi românii vor avea mai puţină libertate de mişcare decât până acum. De asemenea, el a anunţat că „recomandarea” din Ordonanţa Militară 2 devine din acest moment o „obligaţie”.

Am discutat măsurile suplimentare care se cer în această perioadă. Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să încetinim răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români. Ce a fost o recomandare devine obligație”, a spus Klaus Iohannis.

Măsurile care reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii. Iohannis spune că cetățenii pot ieși pentru a face cumpărători sau pentru a merge la serviciu. „Am decis să folosim şi Armata pentru a gestiona mai bine situaţiile apărute în teren”, a adăugat președintele, precizând că restricțiile vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie.

Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică”, a mai spus președintele, marți, la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui Klaus Iohannis, e nevoie de măsuri speciale şi de restricţii speciale. Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Astfel, pentru persoanele peste 65 de ani se vor introduce restricţii speciale. Aceste persoane trebuie să stea, practic, tot timpul acasă.

Aceste restricţii pe care le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi, într-o ordonanţă militară care se va finaliza până la finele acestei zile, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a precizat Iohannis, conform antena3.ro.

Admin