vin. iun. 14th, 2024

Directorul de la Victor Babeş crede că românii sunt nespălaţi şi de asta creşte numărul infecţiilor COVID.


În urma raportării record de cazuri noi de coronavirus, 460 în ultimele 24 de ore, Simin Florescu, directorul de la Spitalul Victor Babeş, a intervenit prin telefon la Antena 3 pentru a comenta aceste noi cifre şi a încerca să explice de ce s-a produs o astfel de creştere record.

Dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş” din București, a tras un nou semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare de infectări de coronavirus.

„Din păcate, se confundă noţiunea de relaxare, cu noţiunea de iresponsabilitate. Relaxarea este una, înseamnă reluarea unor activităţi de care aveam cu toţii foarte mare nevoie, în primul rând activităţi comerciale, servicii, etc., dar relaxarea nu implică abandonarea măsurilor de prevenire a transmiterii. Sunt două măsuri diferite.

De ce Dumnezeu, toată lumea crede că relaxare înseamnă să nu mai porţi mască, să nu te mai speli pe mâini şi să stai grămădă cu toţii? Acesta este motivul pentru care astăzi avem acest număr de cazuri şi noi, mediciI privim cu îngrijoare aceste aspecte, pentru că dacă vom continua în acest ritm, lucrurile vor sta foarte prost. Ne vom întoarce de unde am plecat, ba chiar mai rău!”, a spus Simin Florescu la Antena 3. Link către sursă.

Cu alte cuvinte, doctorul consideră românii că sunt nişte nespălaţi cărora le place să se aglomereze şi din cauză că nu poartă mască în timp ce fac asta atunci numărul de infecţii cu coronavirus creşte. Frumos, ce să zicem…

Admin