Toamna aduce cu sine fluctuații de temperatură și umiditate dar și modificarea presiunii atmosferice, potrivit sfatulmedicului.ro, iar aceste schimbări își pot pune amprenta asupra sănătății noastre.
Răceală. FOTO Shutterstock
În timp ce presiunea atmosferică poate influența activitatea mentală umană, cauzând schimbări semnificative la nivelul atenției și memoriei pe termen scurt, schimbarea umidității și a temperaturii cauzează mai mult de jumătate dintre durerile de cap și favorizează dezvoltarea virusurilor respiratori, migrenelor, afecțiunilor reumatice, insomniei, etc.
Vântul puternic, ploile și variațiile de umiditate contribuie la slăbirea sistemului imunitar. Nici nu e de mirarea că în acest anotimp începem să răcim mai des.
Răcelile (infecții virale ale tractului respirator superior) pot fi cauzate de peste 200 de tipuri de virusuri și, din fericire, nu au, în general, același grad de severitate comparativ…
Mai multe ştiri
Colesterolul crescut și frica de tratament. Medic: „Cred că citesc foarte multe lucruri pe Internet despre efecte adverse”
Lipsa medicilor școlari, o boală grea a sistemului. Director: „Avem nevoie ca de aer de ei”
De ce nu avem medicamente generice în România. Explicațiile specialiștilor din industria farmaceutică