Dum. mai 26th, 2024

Bătrân brutalizat de mai mulţi poliţişti pentru că a refuzat termoscanarea la un Kaufland din Bucureşti!


Un bărbat în vârstă a fost brutalizat de mai mulţi poliţişti şi încătușat în fața unui magazin Kaufland din cartierul bucureștean Ferentari. Acesta se pare că ar fi refuzat să se supună termoscanării şi a devenit recalcitrant, forţând intervenţia poliţiei.

Însă după cum se poate vedea din imagini, intervenţia poliţiştilor este una total disproporţionată faţă de persoana în vârstă. Pe imagini se observă cum bărbatul este pus pe capota mașinii de poliție de trei oameni ai legii, în timp ce lumea strigă la polițiști să-l lase în pace. Între timp, o a doua mașină de poliție sosește la fața locului, iar toți agenții au reușit să-l trântească la pământ pe bărbat.

Ulterior, Poliţia Capitalei a emis un comunicat în care face unele precizări cu privire la incident, însă fără a spune nimic despre modul disproporţionat în care s-a intervenit: „La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, care au identificat trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea„, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

Persoanele au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal şi împiedicarea intervenţiei poliţiştilor în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu„, a precizat Poliţia Capitalei.

Admin